'De Priesterzegen', novelle over drie joodse jongemannen, die elk een eigen antwoord zoeken op hun homoseksuele gevoelens. Auteur: David Jonathans, uitgeverij Gopher www.gopher.nl

In 'Dag jongen van Licht' (Valkhof Pers 2012) zijn dertig afscheidstoespraken gepubliceerd die pater van Kilsdonk uit heeft gesproken bij de uitvaart van jonge mannen die tijdens de aids-epidemie jong stierven. Dertig levensverhalen waarin mensen recht wordt gedaan en die een belangrijke impuls kunnen geven aan het denken over homoseksualiteit, ziekte, God en geloof.

In de biografie 'Pater van Kilsdonk, raadsman in delicate zaken, memoires' (Atlas 2013)  schrijft Alex Verburg over hem: Pater van Kilsdonk was als studentenpastor in Amsterdam steun en teoverlaat voor studenten, later ook voor aidspatiënten. Hij was een barmhartig biechtvader, relativeerde 'doodzonden', gaf homoparen zijn zegen en koesterde 'een stille hartstocht nabij te zijn aan mensen in dood'. Zijn levensverhaal is een moderne les in eerbied en medemenselijkheid.